סופגניות אשל

בלוגרית אדווה רויז

טיגון: 40-30 יחידות

לבצק

2 ביצים

50 גרם (4 כפות) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

400 גרם (2 גביעים) אשל

1 כפית משחת וניל

10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

350 גרם (2.5 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

שמן קנולה לטיגון

אבקת סוכר

אופן‭ ‬ההכנה‭

טורפים ביצים וסוכר לתערובת מעט תפוחה.

מוסיפים אשל ומשחת וניל וטורפים שוב לתערובת חלקה.

מוסיפים אבקת אפייה וקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה וללא גושים.

מחממים סיר עמוק עם שמן. כשהשמן חם ממלאים כף בתערובת ובעזרת כף נוספת מחליקים ומעגלים את הקצוות (למניעת קרניים בסופגנייה). מחליקים במהירות לשמן ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע שזוף. אפשר להיעזר בשיפוד ארוך כדי להפוך את הסופגניות.

מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר וטורפיםםםם.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים

צילום: ניצן רובין, מנחם גרייבסקי