סופגניות אשל‭ ‬ללא‭ ‬שמרים

שף קונדיטורית נעה עינת

טיגון: 35-25 יחידות

לבצק

350 גרם‭ ‬קמח‭ ‬חיטה‭ ‬70%‭ ‬מתוצרת‭ ‬הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א"י

2 כפיות‭ ‬אבקת‭ ‬אפייה

2 ‬ביצים

2 ‬גביעי‭ ‬אשל

40 גרם (4 כפות) סוכר מתוצרת‭ ‬הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א"י

חצי‭ ‬כפית‭ ‬מחית‭ ‬וניל‭ ‬או‭ ‬תמצית‭ ‬וניל‭ ‬איכותית

קורט‭ ‬מלח

שמן‭ ‬קנולה‭ - ‬לטיגון

אבקת‭ ‬סוכר

אופן‭ ‬ההכנה‭

טורפים‭ ‬את‭ ‬החומרים‭ ‬הרטובים‭ ‬בקערה: ביצים, ‬אשל‭ ‬ומחית‭ ‬וניל‭.‬

מוסיפים‭ ‬את‭ ‬שאר‭ ‬החומרים‭ ‬וטורפים‭ ‬עד‭ ‬למסה‭ ‬חלקה‭.‬

בסיר‭ ‬גבוה‭ ‬מחממים‭ ‬שמן‭ ‬עד‭ ‬טמפ'‭ ‬של‭ ‬180‭ ‬מעלות‭.‬

בעזרת‭ ‬2‭ ‬כפיות‭ ‬יוצרים‭ ‬עיגולים‭ ‬ומניחים‭ ‬אותם‭ ‬בשמן,‭ ‬מטגנים‭ ‬ב-‭ ‬2‬הצדדים‭ ‬עד‭ ‬להזהבה‭ ‬ועד‭ ‬שהסופגניות‭ ‬צפות‭.‬

מוציאים‭ ‬לקערה‭ ‬עם‭ ‬נייר‭ ‬סופג‭.‬

מסדרים‭ ‬על‭ ‬צלחת‭ ‬הגשה‭ ‬ומפדרים‭ ‬באבקת‭ ‬סוכר‭.‬

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: שרית עטר​