סופגניות אשל ללא שמרים
שף קונדיטורית נעה עינת
טיגון: 35-25 יחידות
לבצק
350 גרם קמח חיטה 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 כפיות אבקת אפייה
2 ביצים
2 גביעי אשל
40 גרם (4 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
חצי כפית מחית וניל או תמצית וניל איכותית
קורט מלח
שמן קנולה - לטיגון
אבקת סוכר
אופן ההכנה
טורפים את החומרים הרטובים בקערה: ביצים, אשל ומחית וניל.
מוסיפים את שאר החומרים וטורפים עד למסה חלקה.
בסיר גבוה מחממים שמן עד טמפ' של 180 מעלות.
בעזרת 2 כפיות יוצרים עיגולים ומניחים אותם בשמן, מטגנים ב- 2הצדדים עד להזהבה ועד שהסופגניות צפות.
מוציאים לקערה עם נייר סופג.
מסדרים על צלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
חנוכה
צילום: שרית עטר