סופגניות אפויות, הלחם של תומר

סופגניות אפויות עם קמח כוסמין מלא 100%

אפייה: תנור מחומם מראש ל-200 מעלות, כ-40 סופגניות, 40 גרם כל אחת

חומרים

500 גרם (3.5 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

330 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח כוסמין מלא 100% אורגני או מהסדרה הבריאה

מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

16 גרם שמרים יבשים (או 1 קובייה טריים)

100 גרם (1 כוס פחות 1 כף) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

200 מ"ל מים

250 מ"ל (1 כוס + 1 כף) חלב

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל איכותית

גרידה מתפוז שלם

50 גרם חמאה רכה

1 כפית שטוחה מלח

חמאה מומסת

אופן ההכנה

מערבבים היטב את שני סוגי הקמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם מטרפה.

מחברים וו לישה, מערבבים ומוסיפים את המים והחלב (ניתן להשתמש רק במים או לחילופין רק בחלב).

מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה עד להטמעה.

מוסיפים תמצית וניל וגרידת תפוז (לא חובה).

לשים כ-1 דקה במהירות איטית, מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-1 דקה.

מוסיפים חמאה רכה, מגבירים למהירות בינונית וממשיכים לעבד לבצק חלק, רך ומעט דביק, כ-8-6 דק'.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה.

מתפיחים את הבצק בקערה במשך 60-40 דק' או עד להכפלת הנפח.

מחלקים לכדורים בגודל הרצוי (50-30 גר' כל כדור), מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משאירים מרווחים בין הכדורים ומתפיחים שנית במשך 30-20 דק'.

בעזרת מברשת, מורחים על הכדורים בצורה אחידה ובעדינות מירבית חמאה מומסת.

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עם טורבו, עד שהסופגניות מזהיבות והן קלות כשמרימים אותן מהתבנית.

מצננים את הסופגניות, ממלאים במילוי הרצוי.

מקשטים באבקת סוכר רק לאחר שהסופגניות קרות לחלוטין, מומלץ לפני ההגשה.

* לאחר שחילקנו לכדורים והתפחנו שנית, ניתן לטגן את הסופגניות בשמן עמוק כמו סופגניות רגילות, ולפי כללי הטיגון שמופיעים בטיפים שלנו: טיפים לסופגנייה מושלמת

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי