סופגניות אפויות עם קמח חיטה מלא 100%
אפייה: תנור מחומם מראש ל-180 מעלות, כ-40-30 דקות
חומרים
250 גרם (כ-1 כוס + 3/4 כוס) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
250 גרם (2 כוסות) קמח מלא 100% בטחינה דקה במיוחד, מהסדרה הבריאה מתוצרת
הטחנות הגדולות של א"י
15 גרם (1 כף) שמרים יבשים
125 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם חמאה מומסת
1 ביצה
240 מ"ל (1 כוס) חלב פושר
גרידת תפוז
1 שקית סוכר וניל
1 כפית מלח
מלית – ריבת פירות יער (לא חובה)
50 גרם חמאה מומסת להברשה על הסופגניות
אופן ההכנה
מערבבים בקערה קטנה 1 כף קמח לבן בהיר, 1 כף שמרים, 1 כף סוכר ו-2 כפות חלב חמים. מניחים בצד עד שהשמרים יתפחו.
מערבבים בקערת המיקסר חמאה מומסת, ביצה, גרידת תפוז וחלב.
בקערה נפרדת מערבבים קמחים, סוכר וסוכר וניל. מוסיפים את הקמחים לקערת המיקסר עם החלב ומערבבים קלות.
מוסיפים את השמרים שתפחו לקערת המיקסר. לשִׁים במשך 2 דק' עם וו לישה במהירות נמוכה.
מוסיפים את המלח. מגבירים למהירות בינונית וממשיכים ללוש עוד כ–8 דק' עד לקבלת בצק אחיד, מבריק ואלסטי.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון או במגבת לחה ומניחים להתפחה במקום חמים עד להכפלת הנפח.
מוציאים את הבצק מהקערה, מעבירים למשטח נקי, מקפלים את הבצק פעם אחת, מחזירים לקערה ומניחים בצד לתפיחה נוספת כ-20 דק'.
מוציאים את הבצק למשטח נקי.
קיימות 2 אפשרויות עיצוב:
- מחלקים ל-2 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה בעובי של כ-1.5 ס"מ. בעזרת רינג עגול / חותכן / כוס, קורצים כ-20 עיגולים מכל עלה. מניחים מעט ריבה על מחצית העיגולים ומכסים כל עיגול עם עלה נוסף. מהדקים את 2 עיגולי הבצק ומגלגלים אותם לכדור עגול.
- מחלקים את הבצק לכדורים שווים, משטחים כל כדור עם היד, ממלאים בריבה ומהדקים. הופכים כל כדור עם הסגירה כלפי מטה ומגלגלים עם היד לכדור יפה.
מניחים את הכדורים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או בתוך תבנית מאפינס משומנת, מכסים במגבת ומניחים בצד, במקום חמים לתפיחה אחרונה.
מורחים את הכדורים בחמאה המומסת ומכניסים לתנור.
אופים כ-30-40 דק' בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהסופגניות מזהיבות והן קלות למגע.
מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.
* ניתן לאפות את הסופגניות ללא מילוי, ולהגיש אותן חמות עם חמאה ודבש.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי