סופגניות אפויות
הלחם של תומר
17 סופגניות, 60 גרם כל אחת
אפייה: בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות
חומרים
3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כוס + 1 כף (250 גרם) חלב
2 ביצים בגודל בינוני (100 גרם)
1 כף שטוחה (8 גרם) שמרים יבשים
1/4 כוס + 1 כף גדושה (80 גרם) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית שטוחה (5 גרם) מלח
80 גרם חמאה מומסת
1 כפית (3 גרם) תמצית וניל
לסירופ
1 כוס סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3 כוסות מים
אופן ההכנה
מכניסים לקערת מיקסר קמח, חלב, ביצים, שמרים, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.
מחברים וו לישה ומערבלים במהירות נמוכה. לאחר כדקה מוסיפים את המלח.
מגבירים מהירות ומערבלים במשך 5 דקות נוספות.
מתפיחים את הבצק בקערה, מכוסה במגבת 60-120 דקות, עד להכפלת הנפח.
מחלקים לכדורים במשקל 60 גרם, מעצבים לסופגנייה ומתפיחים שנית במקרר.
אופים בתנור שחומם ל-175 מעלות.
מערבבים סוכר ומים בסיר ומבשלים עד להמסה של הסוכר.
לאחר האפייה טובלים כל סופגנייה בסירופ החמים.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי