ניוקי סולת

שף רמי סויסה

אפייה: מחבת, 5 דקות

לניוקי

250 גרם סולת מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
500 מ"ל חלב
1 חלמון ביצה
100 גרם תרד חלוט
100 גרם עלי סלק חלוטים
100 גרם פרמזן
ענף רוזמרין קצוץ
100 גרם גבינת ריקוטה
מלח, פלפל, אגוז מוסקט - לפי הטעם

לרוטב עגבניות

50 גרם רסק עגבניות
חצי בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
שני גבעולי טימין קצוצים
4 עגבניות קצוצות
3 כפות שמן
מלח, פלפל וסוכר לפי הטעם

 

אופן‭ ‬ההכנה‭

מחממים חלב לסף רתיחה ומוסיפים את הסולת. מערבבים בעזרת מטרפה על אש קטנה כ-10 דקות.

מעבירים את הסולת המבושלת לקערה ומניחים בצד לצינון של 15 דקות. לאחר רבע שעה מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומתקנים טעמים.

יוצרים כדורים קטנים בידיים רטובות.

 

מחממים שמן. מטגנים קלות שום ובצל ומוסיפים את הרסק.

מטגנים עוד כדקה. מוסיפים טימין ועגבניות, מערבבים היטב.

מוסיפים 250 מ"ל מים, מבשלים על אש קטנה לקבלת רוטב.

מחממים את כדורי הניוקי בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ומוסיפים לרוטב החם.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי