מרובעי עוגת גבינה לימונית עם מחית פירות יער

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית ‬22X33, מרופדת בנייר אפייה

לתחתית‭

300 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
קליפה מגוררת מלימון אחד
280 גרם (2+1/4 כוסות) קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/4 כפית מלח

למחית‭ ‬פירות‭ ‬יער‭

2 כוסות‭ ‬תערובת‭ ‬פירות‭ ‬יער‭ ‬קפואים.‭ ‬ניתן‭ ‬להשתמש‭ ‬בסוג‭ ‬אחד‭ ‬בלבד‭‬

2 ‬כפות‭ ‬סוכר‭ ‬חום

2 כפות‭ ‬קליפת‭ ‬לימון‭ ‬מגוררת

2 ‬כפות‭ ‬מיץ‭ ‬לימון‭ ‬סחוט‭ ‬טרי

למלית גבינה

460 גרם גבינת שמנת 30%, בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר (1/2 כוס) מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 קליפה מגוררת מלימון בינוני
1 כף מחית וניל או תמצית וניל
2 ביצים

אופן‭ ‬ההכנה‭
תחתית

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים מעט, רק עד לאיחוד.
משטחים את הבצק בתבנית בעזרת כף היד או תחתית של כוס עטופה בניילון נצמד.
אופים 15 דק' בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומקררים בצד.

מחית‭ ‬פירות‭ ‬יער

מניחים בסיר בינוני את תערובת הפירות, הסוכר, קליפת הלימון המגוררת ומיץ הלימון. מבשלים על אש בינונית 10-5 דק' תוך ערבוב כל כמה שניות עד שהפירות מתרככים מעט. מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון.

 מלית גבינה

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים גבינת שמנת, סוכר, קליפת לימון מגוררת ווניל.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו עד לאיחוד.
יוצקים את תערובת הגבינה על התחתית החמימה ומיישרים.
מניחים באופן אקראי ("מפילים") קבוצות-קבוצות של מחית פירות יער מעל שכבת הגבינה.
לוקחים סכין ובעדינות מעבירים את הקצה שלה בין שכבת פירות היער והגבינה ליצירת מראה של שיש.
אופים בחלק האמצעי של התנור במשך 40-30 דק' עד שהמילוי מתייצב.
מקררים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לצינון לפחות שעתיים לפני הגשה.
חותכים את העוגה למרובעים ומגישים.
ניתן לקשט במעט אבקת סוכר.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי

אפייה: שרגא גרייבסקי​