מיני פאי מטוגן במילוי קרמל ואגוזי פקאן
טיגון: כ-12 מיני פאי
לבצק
190 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
226 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
90 מ"ל מים קפואים
למלית
120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
90 גרם (1/4 כוס) דבש
40 גרם חמאה
קורט מלח
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים
1 ביצה בגודל L
1 כפית תמצית וניל
למריחה ולקישוט
1 ביצה טרופה למריחה
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
בצק
מערבבים קמחים, מלח וסוכר בקערת מעבד מזון. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב בפולסים עד שמתקבלת תערובת במרקם של חול.
מזלפים פנימה את המים הקפואים וממשיכים לעבד בפולסים רק עד שמתגבש בצק.
מעבירים את הבצק למשטח נקי, אוספים את כל הפירורים לבצק מאוחד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעה.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים אותו בעזרת מערוך על משטח עבודה נקי. מגלגלים לעובי של כ-1/2 ס"מ. קורצים 12 עיגולים בעזרת רינג מתכת בקוטר 5 ס"מ.
מניחים את עיגולי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת נקייה ומכניסים למקרר עד לשימוש.
מלית
מערבבים בסיר בינוני סוכר חום, דבש, חמאה ומלח. מביאים לרתיחה על אש בינונית ומנמיכים את האש.
מוסיפים את אגוזי הפקאן. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-8 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. מוסיפים תמצית וניל ומקררים את התערובת.
הרכבת המנה
מוציאים את עיגולי הבצק המוכנים מהמקרר ומורחים אותם במעט ביצה טרופה. מניחים במרכז כל עיגול ממלית הפקאנים ומקפלים לחצי לצורת סהרון. מהדקים היטב את הקצוות לסגירה ומסמנים עם מזלג.
מחממים שמן לטיגון בסיר עמוק. מטגנים את יחידות הפאי בקבוצות, 2-1 דקות לכל צד, עד לקבלת צבע זהוב עמוק. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
מניחים על צלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר מעל.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי
הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים