מיני סופגניות פיצה אפויות, שאי אפשר להפסיק לנשנש!
קונדיטורית ערבה שלוש
אפייה: 180 מעלות
לסופגניות
500 גר' (½3 כוסות) קמח פיצה נאפולי טיפו 00 מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
25 גרם שמרים טריים או כף שטוחה שמרים יבשים
2 כפות סוכר
3 כפות שמן זית
1 כף מלח שטוחה
300 מ"ל (¼1 כוסות) מים
לתערובת גבינות ורוטב פיצה
3 עגבניות מגוררות
1 כף רסק עגבניות
3 כפות שמן זית
1 כוס מוצרלה מגוררת
1 כוס גבינת פטה מגוררת
1 כוס זיתים שחורים
1 כף בזיליקום מיובש
1 כף אורגנו מיובש
מעט פלפל שחור טחון טרי
מעט מלח
לקישוט
שומשום
כוס גבינת מוצרלה מגוררת
קטשופ
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים את כל החומרים פרט למלח, במשך כ-8 דקות. מוסיפים את המלח ומערבלים עוד כדקה, עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן מכל צדדיו.
מכסים את הקערה בבד או ניילון (להשאיר פתח קטן לאוויר) ומתפיחים כשעה.
יוצרים כדורים קטנטנים ושווים במידה.
מערבבים היטב את כל מרכיבי תערובת הגבינות והרוטב לתערובת אחידה.
פותחים מעט כל כדור, מניחים כחצי כפית מתערובת הרוטב עם הגבינה וסוגרים היטב לצורת כדור בעזרת כדרור הבצק.
מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מורחים בביצה, מפזרים שומשום בצדי הכדורים ומעט גבינה מגורדת מלמעלה.
אופים בתנור מחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שהסופגניות זהובות והתחתית שחומה ואפויה היטב. מקשטים בנקודת קטשופ ואבקת סוכר.
מומלץ לאכול חם (ישר מהתנור), כך נהנים מהגבינה המומסת בפנים.