מיני סופגניות מהירות עם שמנת ושוקולד צ'יפס

טיגון: כ-30 כדורים

חומרים‭

2 ביצים
2 גביעי שמנת חמוצה ("שמנת של פעם" 27%)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3 שקיות סוכר וניל
420 גרם (3 כוסות) קמח תופח מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם מיני שוקולד צ'יפס (לבן ו/או שחור)

 

שמן לטיגון
אבקת סוכר, שוקולד לבן, ריבת חלב, שוקולד מריר – לקישוט (לא חובה)

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים בקערה בינונית את הביצים, השמנת החמוצה, הסוכר וסוכר הווניל.
מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד.

מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים רק עד לאיחוד.
מחממים שמן בסיר רחב ונמוך ל-170-160 מעלות. 
יוצרים כדורי בצק בעזרת סקופ קפיצי של גלידה, או בעזרת 2 כפות / כפיות – לפי הגודל הרצוי ומכניסים לשמן החם. מטגנים משני הצדדים, כ-2 דק' כל צד עד לקבלת צבע זהוב יפה. אם השמן בטמפ' הנכונה הסופגניות יתהפכו לבדן.
מוציאים את הכדורים מהשמן ומניחים בקערה מרופדת בנייר סופג, לספיגה של השמן העודף.
לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר על הכדורים או טובלים בריבת חלב מומסת קלות, שוקולד לבן או שוקולד מריר. אפשר גם למלא את הסופגניות בריבה או שוקולד.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים