מיני סופגניות ב-30 דקות עם זיגוג מייפל

טיגון: כ-36 כדורים

חומרים‭:

140 גרם (1 כוס) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
125 גרם (1 כוס) קמח כוסמין מלא 100% של הסדרה בריאה, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1.5 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
1 ביצים L
36 גרם (3 כפות) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית תמצית וניל איכותית
60 גרם חמאה מומסת

שמן לטיגון

לזיגוג המייפל

240 גרם (2 כוסות) אבקת סוכר
30 מ"ל (2 כפות) חלב
1 כף סירופ מייפל טהור

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים בקערה בינונית את הקמחים, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.
בקערה נפרדת מערבבים את החלב, הביצה, הסוכר ותמצית הווניל.
מעבירים את קערת החומרים הרטובים לקערה של היבשים ומערבבים קלות.
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לאיחוד וספיגה מלאה.
הבצק שיתקבל יהיה דביק מדי מללוש אותו וסמיך מדי מלשפוך אותו.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח. מקמחים מלמעלה ובעזרת הידיים או מערוך משטחים את הבצק למרובע בעובי כ– 3/4 ס"מ.
חותכים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות עגול קטן או מיקד עגול קטן.
מחממים שמן בסיר עמוק ורחב ל-160 מעלות.
מטגנים את הכדורים כ- 3 דק' מכל צד עד לקבלת צבע זהוב יפה.
מוציאים למגש מרופד בנייר סופג.
מקררים קלות וטובלים בזיגוג במייפל.

 

מערבבים את כל חומרי הזיגוג בקערה קטנה. הזיגוג צריך להיות סמיך, כך שיכסה גב של כף בבדיקה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים