חלת דבש: מכוורת נגוהות
מיני "לחמים" מתוקים עם דבש, תמרים ובוטנים
5 לחמים קטנים 14X8X5 או תבנית שקעים סטנדרטית, תנור מחומם ל–180 מעלות
חומרים
420 גרם (3 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
5 גרם (1 כפית) אבקת סודה לשתייה
1 כפית שטוחה מלח
120 גרם חמאה רכה
360 גרם (1 כוס) דבש
1.5 כפיות תמצית וניל איכותית
2 ביצים L
300 מ"ל (1+1/4 כוסות) רויון
2.5 כוסות תמרים מגולענים, קצוצים, מגולגלים ב-1 כף קמח לבן בהיר
2 כוסות בוטנים קלויים, קלופים, קצוצים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל– 180 מעלות. משמנים ומקמחים את התבניות.
מנפים לקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
בקערת מיקסר, עם וו גיטרה, מערבבים חמאה ודבש.
מוסיפים את תמצית הוניל.
מוסיפים את הביצים, אחת אחת, מערבבים היטב בין כל ביצה.
מוסיפים את הרויון.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד (לא לערבב יתר על המידה).
בעזרת מרית מקפלים פנימה את התמרים והבוטנים.
מחלקים את הבלילה בין התבניות המשומנות והמקומחות.
אופים כ-45-40 דקות בתנור שחומם מראש או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
מסירים מהתבניות ומניחים להתקרר על רשת צינון.
מגישים חמים עם אבקת סוכר וכדור גלידה וניל.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי
הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים