"מילפיי" פסטה וקרם מסקרפונה

שף אוריאל אשרוב, סטודיו בוליבום

טיגון: שמן מחומם ל-180 מעלות, כ-4 מנות

לבצק פסטה

250 גרם סמולינה דורום מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
250 גרם סולת חיטה מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
300 גרם חלמונים
25 גרם שמן זית
50 מ"ל מים

ל"מילפיי" פסטה

בצק פסטה מרודד וחתוך למלבנים (3 רצועות למנה)
שמן לטיגון
כ-10 תותים
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 גרם שמנת מתוקה להקצפה
אבקת סוכר
לימון טרי

לעיטור

אבקת סוכר

נענע טרייה / נענע מנטה קצוצה

תאנים טריות

אופן‭ ‬ההכנה‭
בצק פסטה

מערבבים את הקמחים יחד במיקסר עם וו גיטרה.
מוסיפים את הביצים בהדרגה.
מוסיפים את המים עד לקבלת מרקם פירורי אחיד.
מוסיפים בסוף את שמן הזית.
עוברים ללישה ידנית עד לאיחוד הבצק. מכדררים לכדור גדול.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה במקרר לחצי שעה לפחות.

"מילפיי" פסטה

מחממים שמן לטיגון, ל-180-175 מעלות.
חותכים את התותים לקוביות קטנות, מוסיפים כף אבקת סוכר וכמה טיפות לימון.
מערבבים בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
מעבירים את המסקרפונה והשמנת לקערת הקצפה, מוסיפים 20 גרם אבקת סוכר ומקציפים לקציפה אחידה ויציבה.
מטגנים היטב את רצועות הבצק ומעבירים לנייר סופג. בוזקים אבקת סוכר בשכבה אחידה.
מרכיבים את המנה ב-3 קומות של בצק פסטה, קרם מסקרפונה, תותים.
בוזקים מעט אבקת סוכר מעל הכל ומגישים.
ניתן לתבל את התותים בנענע טרייה / נענע מנטה קצוצה דק ולקשט בתאנים טריות.
חג שמח ובתאבון!

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ט

צילום: מנחם גרייבסקי