מאפה קראנץ של בצל וגבינת עזים

שף רמי סויסה

3 תבניות אינגליש קייק

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, 40 דקות

לבצק‬

1 קילו (7 כוסות + 1 כף) קמח מניטובה לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
25 גרם (2.5 כפות) שמרים יבשים 
24 גרם (2 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

30 גרם (2 כפות) סומק
20 גרם (1 כף) מלח
50 גרם (1/4 כוס) שמן זית
600 מ"ל (2.5 כוסות) מים

למלית

250 גרם בצל יבש מושרה ומסונן
4 גבעולים זעתר קצוץ / 2 כפות זעתר טחון
1 גליל גבינת עזים
1 ביצה להברשה
200 גרם שקדים מרוסקים

אופן‭ ‬ההכנה‭

מניחים במיקסר קמח, שמרים, סוכר וסומק ומערבבים.

מוסיפים מלח, שמן ומים ומעבדים לקבלת בצק רך, חלק ואחיד.

מתפיחים פעמיים ומחלקים ל-3 כדורים את הבצק.

מרדדים כל כדור לעובי של חצי ס"מ ומניחים עליו בצל, שקדים, זעתר וחתיכות של גבינת עזים. מגלגלים לרולדה.

חוצים את הרולדה באמצע לאורכה וקולעים צמה.

מושחים בביצה ומניחים להתפחה בתבנית משומנת.

אופים כ-40 דקות ב-180 מעלות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי