מאפה לחמניות כפריות במילוי חציל, גבינה וזעתר טרי
ליאורוש (ליאור משיח)
אפייה: 16-12 לחמניות, 40-30 דקות, תנור מחומם ל-180 מעלות
לבצק
250 מ"ל מים
13 גר' שמרים יבשים
40 גר' (3+1/4 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
500 גר' קמח חיטה כפרי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
קורט מלח
1 ביצה
80 גר' שמן זית
למלית
1 חציל שלם, פרוס, קלוי בתנור עם שמן זית ומלח גס ב-180 מעלות
300 גר' גבינת פטה
כמה גבעולי זעתר טרי
ביצה להברשה
פרג ושומשום לקישוט אם רוצים
אופן ההכנה
במיקסר עם וו לישה מעבדים את כל חומרי הבצק מלבד השמן במהירות נמוכה.
כאשר נוצר בצק, מגבירים למהירות נמוכה-בינונית ומעבדים כ-5 דקות לפיתוח רשת גלוטן.
מוסיפים את שמן הזית ומעבדים עד שהוא נטמע לחלוטין.
מעבירים את הבצק המוכן לקערה משומנת קלות להתפחה ראשונה ומכסים במגבת או בניילון נצמד.
מתפיחים 30-20 דקות.
בינתיים מכינים את המלית:
קוצצים את החציל ומערבבים בקערה עם הפטה ועלי זעתר טרי. טועמים ומוסיפים תיבול אם צריך.
לאחר התפיחה, מחלקים את הבצק ל-16-12 חתיכות שוות, תלוי בכלי בו תרצו לאפות אותו.
יוצרים כדורים מכל חתיכות הבצק ומניחים לכמה דקות על משטח העבודה.
משטחים את כדורי הבצק ומניחים במרכז כל אחד מהם כפית מהמלית.
סוגרים היטב, מכדררים שנית לכדור ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
חוזרים על הפעולה עם שאר חתיכות הבצק עד שהתבנית מלאה, אך מרווחת קלות.
מכסים במגבת לתפיחה סופית של 30 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה טרופה ומקשטים בפרג ושומשום ובגבעולי זעתר טרי.
אופים 40-30 דקות עד שהמאפה זהוב מאוד באופן אחיד.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
לחמים
צילום: ליאור משיח, עדי שילון