לחמניות רכות ואווריריות מקמח לחם מלא 100%
אפייה: 25-20 דקות, תנור מחומם ל-180 מעלות
חומרים ל-24 לחמניות (58 גרם כל אחת)
120 מ"ל (1/2 כוס) מים חמימים
2 כפות שמרים יבשים
120 גרם חמאה מלוחה רכה
90 גרם דבש
3 ביצים
240 מ"ל (1 כוס) חלב חמים
625 גרם (5 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
מערבבים מים חמימים ושמרים בקערה קטנה או במד ליטר ומניחים בצד לתסיסה.
שמים חמאה מלוחה ודבש בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצים, דואגים לנקות עם לקקן את צידי הקערה במהלך הערבוב.
מוסיפים את השמרים התוססים במים ואת החלב החמים.
מוסיפים 563 גרם (4.5 כוסות) קמח ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק.
מחליפים את וו הגיטרה לוו לישה. ממשיכים לערבב כ-3-2 דק' ואם צריך, מוסיפים לאט את שאר הקמח. הבצק שיתקבל יהיה דביק אבל לא נוזלי. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-3 דק'.
הבצק מוכן כאשר מעבירים אצבע בבצק והבצק נמשך אך לא נשאר על האצבע.
מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד לתפיחה, למשך כ-1 שעה.
בינתיים משמנים תבנית בגודל 33x23 בחמאה מלוחה ומניחים בצד.
כאשר הבצק מכפיל את נפחו מוציאים מהקערה למשטח נקי ולשים כ-1 דקה. מכסים את הבצק במגבת ומניחים בצד למנוחה למשך כ-3 דק'.
מחלקים את הבצק ל-24 חלקים ומעצבים לכדורים. מסדרים את הכדורים בתבנית, מוודאים שהכדורים נוגעים קלות אחד בשני (דבר זה ייתן מרקם אוורירי ומיוחד בקצוות הלחמניות).
מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד לתפיחה למשך כ-1 שעה, עד לכ-3/4 מהגובה.
אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב.
מוציאים מהתנור ומורחים בחמאה מלוחה מומסת.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
לחמים
צילום: מנחם גרייבסקי