לחמניות כפריות במילוי פסטו וגבינת עיזים

25-17 יחידות

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות

ללחמניות

500 גרם קמח חיטה כפרי, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

40 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

10 גרם שמרים

75 מ"ל שמן זית

240 מ"ל מים פושרים

10 גרם מלח

200 גרם גבינת עיזים, חתוכה לקוביות

150 גרם ממרח פסטו

1 ביצה 

שומשום לקישוט

לפסטו

1/2 כוס צנוברים

4-3 שיני שום

3 כוסות עלי בזיליקום טריים

1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת

1/2 כוס שמן זית איכותי

מלח ופלפל שחור

אופן‭ ‬ההכנה‭

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים קמח, סוכר ושמרים.

מוסיפים שמן זית ומים. כשמתחיל להיווצר בצק מחליפים לוו לישה.

לשים כ-1 דקה במהירות בינונית ומוסיפים את המלח.

לשים עוד כ-2 דק' במהירות בינונית. מגבירים את המהירות לבינונית–גבוהה ולשים עוד כ-5 דק', עד לקבלת בצק חלק ורך.

מעבירים את הבצק למשטח נקי, מקפלים ל-4 (כמו מעטפה), מחזירים לקערה ומכסים במגבת נקייה.

מניחים בצד, במקום נעים עד להכפלת הנפח, כ-40 דק' עד שעה (בקיץ. בחורף יכול לקחת קצת יותר).

מוציאים את הבצק למשטח נקי. מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים את הבצק ל-25 יח' (ללחמניות קטנות) או 17 יח' (לחמניות גדולות).

משטחים כל יח' קלות, ממלאים בכ-1/2 כפית פסטו וקוביית גבינת עיזים, סוגרים את הבצק ומגלגלים ליצירת כדור יפה.

מניחים על מגש מקומח קלות, מורחים בביצה טרופה מעורבבת עם מעט מים.

מכסים במגבת נקייה כ-30 דק', עד שכמעט הכפילו את נפחם. מחממים תנור ל-180 מעלות.

מורחים בעדינות בעוד שכבה של ביצה ומפזרים מעל שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.

מוציאים ומקררים קלות.

פסטו

מערבבים במעבד מזון או בלנדר, צנוברים, שום, גבינה ועלי בזיליקום.

מוסיפים את השמן בזרם איטי, בזמן שהמעבד עובד, לקבלת מרקם של ממרח.

מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם האישי שלכם.

מנקים עם לקקן את צידי הקערה ומערבבים שוב לוודא שכל החומרים התערבבו היטב.

מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר או מקפיא.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי