לחמניות ביס שום-שמיר
נעמה מזרחי
אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות, 15 דקות
חומרים ל-80 לחמניות ביס
1 ק"ג קמח לחם מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
2 כפות דבש מומסות במעט מים חמים
2 כוסות מים
1/2-1/3 כוס שמן זית
2-1.5 כפות מלח
1/4 כוס מים
חומרים לציפוי מלוח
חופן שמיר קצוץ
10-5 שיני שום כתושות
מלח
שמן זית
חומרים לציפוי מתוק
100 גרם חמאה מומסת
דבש מומס או ריבה
אופן ההכנה
מבליעים את השמרים, הדבש והמים בקמח. מוסיפים את השמן והמלח ומתחילים בלישה. מוסיפים 1/4 כוס מים תוך כדי לישה עד שדופן הקערה נקייה.
לשים כ-5 דקות ומניחים למנוחה.
לשים 5 דקות נוספות ומעבירים להתפחה בקערה משומנת, עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל-80 חלקים ויוצרים לחמניות קטנטנות, עדיף לא ע"י כדרור: מחזיקים את חתיכת הבצק ביד אחת ובעזרת אצבעות היד השנייה דוחפים את שולי הבצק לתחתית הכדור. פני הלחמנייה יישארו חלקים ומתוחים. תחתית הלחמנייה מתיישרת על התבנית.
מניחים 42-40 לחמניות בתבנית סטנדרטית. משהים כ-15 דקות לתפיחה קצרה ומכניסים לתנור. אופים 15 דקות בתנור מחומם מראש ל 200-מעלות, עד שראשי הלחמניות יקבלו צבע זהוב חום בהיר.
מערבבים את כל חומרי הציפוי ומורחים עם מברשת, כשהלחמניות עדיין חמות.
אם נשאר לנו מילוי, ניתן לערבב עם גבינה ומעט שמנת ולמרוח על הלחמניות.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
לחמים
צילום: מנחם גרייבסקי