״לחם״ תאנים וצימוקים

"לחם" תאנים וצימוקים

אפייה: 1 תבנית אינגליש קייק רחבה, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים‭

3/4 כוס תאנים מיובשות (כ-8 תאנים) מכוסות במים חמימים ומושרות ל-30 דקות, מסוננות וקצוצות גס
1 קליפת תפוז מגורדת
1/2 כוס צימוקים
1 תפוז סחוט
135 גרם (2/3 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
70 מ"ל (כ 1/3 כוס) שמן
2 ביצים
315 גרם (2.5 כוסות) קמח חיטה מלא 100% הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס אגוזי מלח

אופן ההכנה‭

בקערה קטנה מערבבים תאנים, גרידת תפוז, צימוקים ומיץ תפוזים.
בקערה בינונית מערבבים סוכר, שמן וביצים.
בקערה נוספת מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח ואבקת סודה לשתייה.
מחברים את שלוש הקערות ומערבבים עד לאיחוד.
מוסיפים את אגוזי המלך.
יוצקים לתבנית משומנת היטב.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
מוציאים מהתנור, מקררים 5 דק' בתבנית והופכים על רשת צינון.
מקררים לגמרי לפני שפורסים.
הצעת הגשה: נפלא קלוי בטוסטר ומרוח בחמאה מלוחה

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ט

צילום: מנחם גרייבסקי