לחם שיפון מלא
דיטרה ועופר אופים
אפייה: תנור שחומם מראש ל-220 מעלות, 30 דקות
חומרים למחמצת
500 מ"ל מים
100 גרם קמח שיפון מלא מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם קמח חיטה מלא מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
5 גרם שמרים יבשים
חומרים לבצק
350 גרם קמח שיפון מלא מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם קמח חיטה מלא מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 גרם סובין
5 גרם שמרים יבשים
20 גרם מלח גס
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את חומרי המחמצת. מכסים ומניחים בטמפרטורת החדר ל-6-8 שעות.
מוסיפים את חומרי הבצק ולָשִׁים עד לקבלת בצק חלק וגמיש. ניתן להוסיף מים במידת הצורך. מכסים ומתפיחים בקערה משומנת עד להכפלת הנפח.
מעצבים מהבצק 2 ככרות. מכסים ומתפיחים שוב עד אשר לחיצה באצבע תשאיר גומה קטנה בלחם.
מברישים את הלחם במים ומפזרים מעט קמח שיפון.
חורצים חריץ בעזרת סכין חד לאורך הכיכר.
אופים כ-30 דק' בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
הלחם מוכן כאשר נשמע צליל חלול בעת נקישה בתחתית הלחם.