לחם שיפון מלא

דיטרה ועופר אופים

אפייה: תנור שחומם מראש ל-220 מעלות, 30 דקות

חומרים למחמצת

500 מ"ל מים

100 גרם קמח שיפון מלא מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

100 גרם קמח חיטה מלא מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

5 גרם שמרים יבשים

חומרים לבצק

350 גרם קמח שיפון מלא מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

150 גרם קמח חיטה מלא מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

50 גרם סובין

5 גרם שמרים יבשים

20 גרם מלח גס

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את חומרי המחמצת. מכסים ומניחים בטמפרטורת החדר ל-6-8 שעות.

מוסיפים את חומרי הבצק ולָשִׁים עד לקבלת בצק חלק וגמיש. ניתן להוסיף מים במידת הצורך. מכסים ומתפיחים בקערה משומנת עד להכפלת הנפח.

מעצבים מהבצק 2 ככרות. מכסים ומתפיחים שוב עד אשר לחיצה באצבע תשאיר גומה קטנה בלחם.

מברישים את הלחם במים ומפזרים מעט קמח שיפון.

חורצים חריץ בעזרת סכין חד לאורך הכיכר.

אופים כ-30 דק' בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.

הלחם מוכן כאשר נשמע צליל חלול בעת נקישה בתחתית הלחם.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים