לחם שיפון בטחינה דקה במיוחד
ערן בורקין, לחם בורקין
אפייה: 2 כיכרות, תנור מחומם מראש ל-220 מעלות
חומרים, חלק א'
500 גרם קמח שיפון מלא 100% בטחינה דקה במיוחד מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
20 גרם שמרים יבשים
750 מ"ל מים
אופן ההכנה
מערבבים בקערה קמח, שמרים ומלח.
מערבבים את כל החומרים בקערה בינונית, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה. מחכים עד שהבצק יוסיף כשליש לנפחו (כ-3 שעות).
מערבבים שוב, עוטפים שוב בניילון ומכניסים למקרר ל-12 שעות עד 24 שעות.
חומרים, חלק ב׳
500 גרם קמח שיפון מלא 100% בטחינה דקה במיוחד, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם שמרים יבשים
20 גרם מלח
200 גרם תוספות: גרעיני חמניה/פשתן/גרעיני דלעת וכו' (לא חובה)
אופן ההכנה
מוציאים את הבצק מהמקרר, מוסיפים את שאר החומרים. מערבבים כ-5 דק'.
מחלקים ל-2 כדורים, מעצבים שתי כיכרות, מניחים על תבנית מקומחת ומכסים במגבת.
מניחים בצד להתפחה נוספת כ-1 שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-1 שעה, עד שהלחם מקבל גוון זהוב ומשמיע קול חלול כשנוקשים בתחתיתו.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
לחמים
צילום: מנחם גרייבסקי