לחם שומר עדין ללא לישה
עמית יחיאלי, על הלחם לבדו
אפייה: 3 כיכרות, תנור מחומם ל-240 מעלות
חומרים
500 גר' קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
500 גר' קמח מלא 100% הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גר' מחמצת פעילה
18 גר' מלח
5 גר' זרעי שומר
3 גר' זרעי כוסברה
800 גר' מים קרירים
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת עיסה אחידה. מעבירים לכלי משומן קלות וסגור.
מקפלים כל 60 דקות. בסך הכל 4 קיפולים.
אחרי הקיפול הרביעי משאירים בחוץ עוד כשעה. אם יש צורך מקפלים פעם נוספת.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מעצבים לכיכרות. מכניסים למקרר ל-8 שעות לפחות.
מוציאים ומעצבים לכיכר. מחזירים למקרר לעוד 8 שעות לפחות. (אפשר להגיע בקלות גם ל-24+ שעות ואפילו מומלץ - הטעם של הלחם יהיה עשיר יותר).
מחממים תנור שעה מראש ל-240 מעלות (עדיף עם אבן, אבל לא הכרחי).
מוציאים את הכיכרות מהמקרר ומכניסים ישירות לתנור החם.
מניחים תבנית עם מים או קוביות קרח על תחתית התנור. אופים 18 דקות בחום של 240 מעלות ללא טורבו.
פותחים את דלת התנור, נותנים לאדים לצאת ומיד סוגרים וממשיכים לאפות עוד כ-12 דק' בטמפרטורה של 220 מעלות.
מוציאים מהתנור ומקררים על רשת. פורסים רק כאשר הכיכר קרה לגמרי.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
לחמים
צילום: מנחם גרייבסקי