לחם קסטן מקמח חיטה מלא 100%

שף רמי סויסה

אפייה: תבנית קסטן, 180 מעלות, 60-45 דקות

לבצק לחם קאסטן‬

500 גרם (4 כוסות) קמח חיטה מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 גרם שמרים יבשים
10 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

30 מ"ל שמן זית

300 מ"ל מים פושרים

10 גרם מלח

10 גרם זעתר טחון

לבצק לבן

300 גרם קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

10 גרם שמרים יבשים

7 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

180 מ"ל מים

7 גרם מלח
20 גרם אבקת שום או שום גבישי

תוספות

גבינת ריקוטה פרסקה
סלמון מעושן
מיקס בייבי
קוביות עגבניות
שמן זית

אופן‭ ‬ההכנה

בצק ללחם קסטן

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים וסוכר.

מוסיפים את השמן והמים ולשים כ-5 דק'.

מוסיפים את המלח והזעתר וממשיכים ללוש 5-4 דק' עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע.

מעבירים לקערה נקייה, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה 60-40 דק' (ביום חם).

מוציאים מהקערה אל משטח מקומח קלות.

בצק לבן

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים וסוכר.

מוסיפים את המים ולשים כ-5 דק'.

מוסיפים את המלח ואבקת השום וממשיכים ללוש 5-4 דק' עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע.

מעבירים לקערה נקייה, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה 60-40 דק' (ביום חם).

 

מרדדים את שני הבצקים לרוחב של 30x30 ס"מ. מניחים את הבצקים אחד על השני.

מגלגלים לרולדה ומכניסים לתבנית לחם קסטן.

אופים בחום של 180 מעלות במשך 45 דקות עד שעה. 

פורסים כשהלחם מתקרר. מורחים גבינת ריקוטה פרסקה. מניחים פרוסות סלמון מעושן, מיקס בייבי וקוביות עגבניות. מזלפים שמן זית ואוכלים בתאבון!

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי