לחם "פועלים" ישראלי מקמח לחם לבן מועשר, ממולא בקובה
תומר בלס, הלחם של תומר
אפייה: תנור מחומם ל-240 מעלות, 40-35 דקות
חומרים ללחם
250 גרם (כוס+) מחמצת
14 גרם (כפית) מלח
300-320 מ"ל (כ-1.5 כוסות) מים
למילוי קובה
בשר טחון
בצל קצוץ
טחינה
עמבה
פלפל ירוק חריף
בצל ירוק
שפריץ לימון
פטרוזיליה
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח עם המים והמחמצת עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את המלח, ולשים במיקסר בין 7-5 דקות או ביד בין 12-10 דקות עד לגמישות הבצק.
מניחים לתפיחה ראשונה בין 3-2 שעות עד כמעט להכפלת הנפח, מחלקים ל-2 חלקים (כ-500 גרם לכיכר) ומעצבים.
מניחים לתפיחה שנייה בין 2-1 שעות, עד להכפלת הנפח כמעט.
מניחים קערת מים בתחתית התנור ומחממים ל-240 מעלות. מורידים את הטמרפרטורה ל-220 מעלות ומכניסים לאפייה. לאחר 10 דקות מוציאים את קערת המים וממשיכים עוד 10 דקות (סה"כ 20 דקות אפייה ב-220 מעלות).
מורידים את הטמפרטורה ל-200 מעלות לאפייה של 20-15 דקות (סה"כ אפייה 40-35 דקות).
מילוי
קוצצים את הבצל. מטגנים במחבת עם מעט שמן זית.
מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים עד שמשנה את צבעו.
מסירים מהאש ומניחים בקערה. מוסיפים טחינה ועמבה.
קוצצים פלפל ירוק חריף לטבעות דקות. קוצצים את הבצל הירוק לרצועות.
חוצים את כיכר הלחם לשניים ומרוקנים אותה.
ממלאים את הלחם בתערובת הבשר המוכנה, סוחטים לימון על הבשר ומקשטים בפטרוזיליה.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
יום העצמאות
צילום: איתיאל ציון