לחם עשבי תיבול כפרי

אפייה: 2 כיכרות, תנור מחומם ל-200 מעלות, עד להשחמה

חומרים

5.5 כוסות קמח כפרי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כף מלח

1.5 כפות סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כף שמרים יבשים

רבע כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס כוסברה קצוצה

ו כף טימין טרי קצוץ

2 כוסות מים פושרים

שליש כוס שמן זית

אופן‭ ‬ההכנה‭

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים סוכר, שמרים ועשבי תיבול קצוצים ומערבבים. מוסיפים את המים והשמן ולשים במשך 10 דקות, עד שהבצק רך וגמיש. מניחים בקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים את הבצק להוצאת האוויר. מעצבים 2 כיכרות, מניחים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת יבשה להתפחה נוספת. חורצים חריצים לרוחב הכיכר. אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד להשחמה. מצננים על רשת.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים