לחם סודה אירי מקמח כוסמין מלא 100% אורגני
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות + תנור מחומם ל-160 מעלות, 55-50 דקות
חומרים
500 גר׳ קמח כוסמין מלא 100% אורגני מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 גר׳ (חצי כוס) פשתן טחון או זרעי צ׳יה
1 כפית מלח גס / מלח ים
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
2 כוסות חלב שקדים / אורז / סויה
1 כף דבש
60 מ"ל (רבע כוס) שמן זית
1 כף מיץ לימון
4 כפות גרעיני חמניה / שומשום / דלעת
אופן ההכנה
מערבבים היטב בקערה קמח, פשתן טחון, מלח וסודה לשתייה. בקערה נפרדת מערבבים דבש, שמן זית, מיץ לימון וחלב. יוצקים את החומרים הרטובים על היבשים ומערבבים קלות. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעצבים כיכר אחת גדולה או 2 קטנות. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. חורצים X בחלקו העליון של הלחם, מברישים עם מעט חלב ומפזרים את תערובת הגרעינים. אופים 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים 15-10 דקות עד שהלחם מזהיב.
מצננים 10 דקות לפחות לפני האכילה.