לחם אינקורן מלא 100%
אנומראל עוגן
אפייה: 240 מעלות, 40 דקות
חומרים
500 גרם קמח אינקורן מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
320 גרם מים קרירים
10 גרם מלח
למחמצת אינקורן (בצק מקדים) - מכינים לילה לפני
200 גרם קמח אינקורן מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
120 גרם מים פושרים
10 גרם מחמצת אם
אופן ההכנה
מערבבים את מרכיבי המחמצת לבצק קשה לילה לפני, ומניחים לתפוח בטמפרטורת החדר מכוסה, כ-12-8 שעות.
למחרת, שמים 200 גרם מים קרירים בקערה. מוסיפים את המחמצת ומפזרים אותה במים. מוסיפים את המלח ו-300 גרם קמח אינקורן מלא ולָשִׁים מעט לבצק אחיד ודי קשה. מניחים ל-20 דקות ולָשִׁים מעט שוב. מניחים לעוד 20 דקות ולָשִׁים מעט שוב. מניחים לתפוח כשעה.
מעצבים לכיכר ומתפיחים בסלסלת התפחה מקומחת עם התפר למעלה, כשעה או עד שהבצק תופח כ-30% מנפחו.
מוציאים מסלסלת ההתפחה לתבנית עם נייר אפייה ואופים כ-40 דקות בטמפרטורה של 240 מעלות, ללא טורבו, עם לחות בתחילת האפייה.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
לחמים
צילום: מנחם גרייבסקי