לחם לט"ו בשבט עם פירות יבשים
חיים כהן
אפייה: כיכר אחת במשקל 700 גרם, תנור מחומם ל-280 מעלות
חומרים
לבצק
165 גרם קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
110 גרם קמח כוסמין מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
55 גרם קמח שיפון מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
254 מ"ל מים
70 גרם מחמצת לבנה בהידרציה של 100%
8 גרם מלח
40 גרם תערובת פירות יבשים קצוצים (משמשים, תאנים, אגוזי מלך, חמוציות)
אופן ההכנה
מערבבים את הקמחים והמים בלבד בקערת מיקסר וממתינים 20 דקות.
מטמיעים את המחמצת היטב וממתינים שעה נוספת.
מחברים וו לישה ולשים 5 דקות במהירות נמוכה.
מוסיפים את המלח ולשים עוד 3 דקות במהירות בינונית.
מוסיפים את הפירות היבשים ולשים 2 דקות נוספות.
מקפלים את הבצק 3 קיפולים במרווחים של חצי שעה.
מניחים לתסיסה 4 שעות בחוץ ועוד 4 שעות במקרר.
מעצבים את הכיכר עיצוב ראשון ולאחר חצי שעה עיצוב שני. מכניסים לסלסילת התפחה למקרר ללילה.
אופים רבע שעה עם הרבה אדים בתנור שחומם מראש ל-280 מעלות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-260 מעלות ואופים במשך 10 דקות.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי