לחם בריאות ללא לישה מקמח כוסמיו מלא 100%

לחם בריאות ללא לישה, מקמח כוסמין מלא 100%

אפייה: תבנית ללחם קצרה או תבנית אינגליש קייק משומנת, 30 דקות
תנור מחומם ל-200 מעלות

חומרים

315 גרם (2+1/2 כוסות) קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה במיוחד, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

7 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים

22 גרם (1 כף) סילאן

20 מ"ל (1.5 כפות) שמן זית עדין

260 מ"ל (1 כוס + 2 כפות) מים חמימים

10 גרם (1.5 כפיות) מלח

1/4 כוס אגוזים שלמים, לא קלויים (לא חובה)

אופן‭ ‬ההכנה‭

מחממים את הקמח במיקרוגל כ-10 שניות או מספר דקות בתנור. חימום הקמח נועד להאיץ את פעולת השמרים. ניתן לוותר על שלב החימום.

מוסיפים את השמרים והסילאן ומערבבים.

מוסיפים את השמן והמים ומערבבים היטב.

מוסיפים את המלח ומערבבים היטב עם כף עץ. אם בשלב זה קשה לערבב עם הכף - אפשר לערבב עם הידיים. מתקבלת עיסה דביקה ורטובה.

מוסיפים את האגוזים אם רוצים.

מעבירים לתבנית לחם משומנת קלות ומקומחת (ניתן לפזר שיבולת שועל בתחתית התבנית). מרטיבים את היד קלות ומשטחים את הבצק.

מכסים את התבנית במגבת לחה ומניחים כ-40 דקות במקום חמים עד להכפלת הנפח. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מוציאים מהתבנית ומניחים ישירות על הרשת. אופים עוד כ-10 דק'.

מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון לקירור מלא לפני שפורסים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי