לחם אמר מלא 100%
עופר שטינבך, פת שטינבך מאפייה חשמלית
אפייה: 220 מעלות, 40 דקות
חומרים ל-2 כיכרות של כ-750 גרם לאחר אפייה
910 גרם קמח אמר מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
170 גרם מחמצת כוסמין (או אחרת, ביחס של 1.2 מים ל-1 קמח)
625 גרם מים
19 גרם מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה
לשים את הקמח, המים והמחמצת במיקסר במהירות איטית למשך כ-6 דקות.
מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-5 דקות במהירות 3-2 עד לקבלת בצק נעים למגע, חלק וחזק. עם סיום הלישה מקפלים מספר פעמים ומניחים בכלי סגור במקרר, כ-7-5 שעות.
מוציאים מהמקרר ומקפלים עוד מספר פעמים. מניחים למנוחה בטמפרטורת החדר כ-30-20 דקות.
מחלקים את הבצק לשתי כיכרות שוות ומקפלים כ-6 פעמים רצופות עד קבלת גוש יציב. ממתינים כחצי שעה ומקפלים שוב תוך כדי עיצוב הכיכר.
מפדרים בקמח ומחזירים להתפחה שנייה במקרר ללילה (כ-8-6 שעות). ניתן להתפיח בסלסלות אפייה קלועות.
מחממים תנור ל-220 מעלות, מומלץ להשתמש באבן שמוט בתנור, אבל לא חובה (אם משתמשים באבן יש לחממה בתנור מראש כשעה לפני האפייה).
מכניסים את הכיכרות לתנור מחומם עם מעט אדי מים בתחילת האפייה.
אופים כ-40 דקות עד שנשמע צליל חלול ונקי כשמקישים על תחתית הכיכר.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
לחמים
צילום: מנחם גרייבסקי