לוקומדס, סופגניות יווניות

לוקומדס, סופגניות יווניות

אסטלה - כיתת אומן לקונדיטוריה
חומרים‭

400 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
20 גרם שמרים טריים
1 כפית (5 גרם) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
קורט מלח (2 גרם)
150 גרם מחית תפוחי אדמה מבושלים
70 גרם קורנפלור
400 מ"ל מים

חומרים לסירופ

250 מ"ל מים
300 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם סירופ תירס

כמה טיפות של מי פריחת הדרים (מי זאהר)

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים בקערה את כל החומרים יחדיו פרט למים.
בהדרגה מוסיפים מים תוך כדי ערבוב ידני. בתום הערבוב הבצק ידמה לבלילה.
עוטפים בניילון ומניחים לתפיחה של כשעה.

בינתיים מכינים סירופ:

מבשלים את חומרי הסירופ פרט למי הזאהר עד לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים מספר דקות על אש קטנה. מוסיפים מי זאהר, מורידים מהאש ומצננים במקרר.

בתום התפיחה יוצרים כדורים קטנים בעזרת כפות הידיים וכפית לפי הסרטון.

מחממים שמן ל-170-160 מעלות ומטגנים מספר דקות עד להשחמה.

יוצקים סירופ מי הדרים מעל ומגישים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי