לביבות קישואים וגבינת גאודה עם קמח כוסמין 70%

טיגון: כ-30 לביבות

חומרים‭

95 גרם (2/3 כוס) קמח כוסמין 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 ביצים L
4 כוסות קישואים מגורדים
1 כפית מלח
1/3 כוס בצל ירוק
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית פפריקה חריפה / צ'ילי גרוס
1/2 כוס גבינת גאודה מגורדת ( או כל גבינה קשה חריפה שאוהבים)
שמן לטיגון
שמנת חמוצה להגשה (אופציונלי)

אופן‭ ‬ההכנה‭

מניחים 1/4 מכמות הקישואים במסננת גדולה ומפזרים מעל מלח/ חוזרים על התהליך עם שאר הקישואים, בכל פעם 1/4 כמות.
מניחים את המסננת בכיור או מעל קערה להוצאת הנוזלים, למשך 2-1 שעות, לוחצים עם צלחת על הקישואים כמה פעמים להוצאת הנוזלים.
מעבירים את הקישואים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
מחממים שמן במחבת כבדה ורחבה. בעזרת כף יוצרים לביבות ומטגנים עד להזהבה, כ-3 דק' מכל צד.
מגישים חם עם שמנת חמוצה בצד.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים