לביבות בטטה, כרישה ופטה מקמח חיטה מלא 100%
טיגון: כ-16 לביבות
חומרים
1 תפוח אדמה גדול, מקולף ומגורר
1 בטטה גדולה, מקולפת ומגוררת
1 כרישה, חתוכה לשניים ופרוסה דק (החלק הירוק בהיר והלבן בלבד)
31 גרם (1/4 כוס) קמח חיטה מלא 100% בטחינה דקה, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 ביצה בגודל לארג'
100 גר' גבינת פטה מפוררת
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
שמן לטיגון
להגשה
שמנת חמוצה (לא חובה)
רסק תפוחים (לא חובה)
אופן ההכנה
מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה וכבדה, על אש בינונית-גבוהה.
מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה, עד לאיחוד. מניחים כף גדושה מהתערובת במחבת ומשטחים בעזרת תרווד.
טיגון: מטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שפנים הלביבות עשוי היטב והן מזהיבות. מטגנים בקבוצות, כ-5-4 לביבות עגולות בכל פעם. מוסיפים כל פעם מעט שמן.
הגשה
מגישים לצד שמנת חמוצה ורסק תפוחים (לא חובה).
טיפ:
ניתן לטגן את הלביבות מראש, להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולשמור בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות עד שהאורחים יגיעו.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי
הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים