לאפת פטאייר במילוי קבב ישראלי ליום העצמאות
אפייה: 6 לאפות, 250 מעלות, 5 דקות כל אחת
לאפת פטאייר
אוהד שגיב, מאפיית הנדלר
לבצק
500 גר' קמח פיצה נאפולי איטלקי טיפו 00 מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 גר' סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 גר' מלח
30 גר' שמן זית איכותי
320 מ”ל מים
30 גר' שמרים לחים או 10 גר' שמרים יבשים
20 גר' שמן זית
30 מ”ל מים
300 גר' עלי זעתר
20 גר' סומק
אופן ההכנה
מערבבים קמח, סוכר, מלח, שמן זית ומים בקערת מיקסר עם וו לישה למשך 3 דקות במהירות איטית.
מוסיפים את השמרים ומעבירים את המיקסר למהירות גבוהה למשך 6 דקות.
מוסיפים 20 גר' שמן זית בזילוף איטי ולאחריו 30 מ”ל מים במהירות גבוהה עד קבלת בצק חלק והומוגני אשר נפרד מדפנות המיקסר.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד לכ-45 דקות.
מחלקים את הבצק ל-5 יחידות במשקל כ-200 גר' ליחידה.
משאירים למנוחה למשך כ-30 דקות.
משמנים היטב את משטח העבודה בשמן זית ומרדדים כל יחידה לעלה גדול ודק ככל האפשר.
מערבבים יחדיו בקערה נפרדת את הזעתר והסומק, ומפזרים בצורה שווה על כל עלה.
מקפלים את העלה שנוצר למספר קיפולים כאשר המילוי נשאר תמיד בתוך הבצק.
משאירים למנוחה כחצי שעה. מחממים תנור ל-250 מעלות.
מרדדים את הבצק עם המילוי ומסדרים על נייר אפייה.
אופים כל עלה בנפרד כ-5 דקות.
קבב ישראלי
הילה יבניאלי-בוכריס
חומרים
500 גרם בשר טחון שמן
100 גרם שומן כבש/ליה
2 בצלים
6-5 שיני שום
1 צרור פטרוזיליה
1 כוס משקה סודה
1 כף בהרט
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
שמים את הבשר והשומן בקערה.
קוצצים את הבצל, השום והפטרוזיליה במעבד מזון ומוסיפים לבשר.
מוסיפים את התבלינים ולשים היטב לאיחוד.
מוסיפים כוס משקה סודה, לשים היטב.
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות ל-1 שעה ועד לילה במקרר.
מוציאים מהמקרר, מכדררים לקציצות בגודל הרצוי. משמנים קלות ומניחים על גריל או על מחבת.
להשלמת המנה
טחינה איכותית
סלט עגבניות חריף
להגשה
מורחים בנדיבות טחינה על הפטאייר.
מסדרים קבבים וסלט חריף ומגלגלים.
מגישים עם המון טחינה בצד.
סלט עגבניות חריף
חומרים
5-4 עגבניות אדומות
1/2 צרור כוסברה
1-1/2 פלפל חריף (תלוי במידת החריפות הרצויה)
1/2 לימון קצוץ דק עם הקליפה
שמן זית
מלח, פלפל שחור
קוצצים ומתבלים.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי