כדורי בצק איטלקיים מזוגגים בדבש, תפוזים ופיסטוקים קלויים

כדורי בצק איטלקיים מזוגגים בדבש, תפוזים
ופיסטוקים קלויים

טיגון: שמן קנולה

חומרים‭

280 גרם (2 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
2 כפיות קליפת לימון מגורדת מלימון אחד גדול
2 כפיות קליפת תפוז מגורדת מ1/2 תפוז גדול בערך)
60 גרם (3 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
1/2 כפית מלח 
1/4 כפית אבקת אפייה
60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות, בטמפרטורת החדר
3 ביצים L
1 כף יין לבן מתוק
1 כפית תמצית וניל איכותית
שמן קנולה לטיגון

סירופ לזיגוג

360 גרם (1 כוס) דבש 
60 מ"ל (1/4 כוס) מים 
קליפה מגורדת מ-2 תפוזים
1 כף מיץ לימון
1.5 כוסות פיסטוקים קלופים וקלויים, קצוצים דק

אופן‭ ‬ההכנה‭‬

בצק

שמים את הקמח, גרידת הלימון, גרידת התפוז, הסוכר, המלח ואבקת האפייה בקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים. 
מוסיפים את החמאה וממשיכים בפולסים עד שמתקבל מרקם פירורי.
מוסיפים את הביצים, היין ותמצית הוניל וממשיכים בפולסים עד שהתערובת מתחברת לכדור.
מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך 30 דקות.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. 
מקמחים קלות משטח עבודה ומגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 7 מ"מ. 
חותכים כל גליל לחתיכות קטנות בעובי 1/2 ס"מ. מגלגלים לכדורים (בערך בגודל של
אגוז לוז).
מגלגלים את הכדורים במעט קמח, מניחים בתבנית ומכסים במגבת נקייה.
בינתיים בסיר רחב שוליים מחממים שמן עד לשליש מגובהו של הסיר. מחממים על אש בינונית עד שהטמפרטורה במד החום מגיעה ל-190 מעלות.
מטגנים את הכדורים 3-2 דקות עד לקבלת גוון זהוב, כל פעם קצת. 
בעזרת כף מחוררת מוציאים את הכדורים ומניחים על נייר סופג.

זיגוג

מערבבים את הדבש, המים, גרידת התפוז ומיץ הלימון בסיר בינוני. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ-3 דקות עד להסמכה קלה.
מעבירים את הכדורים לסיר עם הזיגוג ומערבבים בעדינות, עוטפים את הכדורים בזיגוג הסמיך.
מסדרים את הכדורים בכלי הגשה (אישי או כלי משותף לכל השולחן), מפזרים פיסטוקים קלויים ומגישים.
ניתן לאבק במעט אבקת סוכר לפני ההגשה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים