טורטליני תרד במילוי גבינות, עגבניות שרי, סלמון וצנוברים
שף רמי סויסה והילה יבניאלי-בוכריס
5 מנות
לבצק פסטה תרד
240 גרם קמח דורום בטחינה דקה רימצ'ינטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 ביצה L
100 גרם תרד חלוט, סחוט וטחון (אפשר להשתמש בתרד קפוא)
קורט מלח
לטורטליני
240 גרם בצק פסטה תרד מרודד
150 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
100 גרם עלי תרד חלוטים, סחוטים וקצוצים
מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט לפי הטעם
לרוטב
50 גרם צנוברים קלויים
50 גרם חמאה
50 מ"ל שמן זית איכותי
3 שיני שום קצוצות
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס לפרוסות דקות
100 גרם עלי בייבי תרד
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
250 גרם פילה סלמון טרי, ללא עור, חתוך לקוביות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
בצק פסטה
עורמים תלולית של רימצ'ינטה ע"ג שולחן. יוצרים גומה במרכזה, מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים לבצק.
פסטה תרד
מערבבים את חומרי המילוי לתערובת הומוגנית. טועמים ומשפרים אם צריך.
קורצים עיגולים מבצק הפסטה, מרטיבים רק חצי מהעיגול במעט מים.
מניחים במרכז כל עיגול מחומרי המילוי ומקפלים לצורה של טורטליני.
מניחים על מגש מקומח עם מעט קמח דורום דק.
רוטב
מרתיחים בסיר רחב מים עם מלח.
מבשלים את הפסטה כ-3 דקות, עד שהטורטליני צפים ורכים למגע.
מחממים מחבת כבדה, ממיסים חמאה ושמן יחדיו.
מטגנים את השום ואת הסלמון כ-2 דקות.
מוסיפים את עגבניות השרי ואת הפסטה.
מקפיצים יחדיו במחבת כ-1 דקה.
מוסיפים את עלי התרד והצנוברים. מתבלים במלח ופלפל.
מעבירים לצלחות ומגישים מיד.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי
הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים