הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי
ראש השנה
טורטליני במילוי בטטה ברוטב פסטו עם עגבניות שרי צלויות ושום קונפי
שף רמי סויסה
חומרים
לבצק, 3 מנות
120 גרם סמולינה דורום איטלקית מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
קורט מלח
1 ביצה שלמה בגודל L
למילוי
1 בטטה מקולפת
1 כף שמן זית
2 גבעולי טימין
קורט אגוז מוסקט
מלח גס ופלפל גרוס
נייר אפייה ונייר כסף
לרוטב פסטו
1 חבילת בזיליקום או 100 גרם
2 שיני שום
20 גרם אגוזי מלך קלויים קלות
1 כוס שמן זית, לפי הטעם
20 גרם פרמזן
מלח ופלפל
לעגבניות שרי צלויות
1 אשכול עגבניות אדומות
1 כף שמן זית
1 קורט מלח גס
לקונפי שום מהיר
1 ראש שום מופרד לשיניים בודדות ומקולף
1/2 כוס שמן זית
1 גבעול טימין שלם
אופן ההכנה
בצק
שמים במעבד מזון את מרכיבי הבצק ומערבבים לקבלת בצק הומוגני.
עוטפים בניילון ומניחים ל-30 דקות.
מילוי
מניחים את הבטטה על נייר אפייה. מזלפים שמן, מתבלים במלח ופלפל ועוטפים בנייר כסף. אופים 60 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות או עד שהבטטה מתרככת. מועכים את הבטטה ומתבלים. מניחים בצד לצינון.
מרדדים את הבצק במכונת פסטה במס' 1, מספר פעמים ליצירת בצק אלסטי. כשהבצק אלסטי עולים במספרים עד מס' 5 לרידוד דק יותר. קורצים עיגולים בגודל הרצוי ומורחים עליהם ביצה. מניחים את מילוי הבטטה במרכז כל עיגול, מקפלים את הקצוות ומהדקים היטב כדי להוציא את האוויר מהכיסון. מניחים את קצוות הכיסון אחד על השני ומהדקים לקבלת טורטליני. מניחים בתבנית עם מעט סמולינה דורום כדי שהכיסונים לא יידבקו ומכסים בניילון נצמד.
רוטב פסטו
מניחים בבלנדר את כל החומרים וטוחנים למחית חלקה.
מוסיפים שמן זית לפי המרקם הרצוי: יותר שמן - מרקם דליל, פחות שמן - מרקם קטיפתי.
עגבניות שרי צלויות
חוצים את עגבניות השרי. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומזלפים מעט שמן.
זורים מעט מלח גס ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 10 דקות.
מוציאים ומניחים בצד.
קונפי שום מהיר
מניחים בקערת נירוסטה את שיני השום והטימין ומוסיפים שמן זית לכיסוי.
עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות למשך 20 דקות, או עד ששיני השום התרככו וקיבלו צבע שחום מעט. מוציאים ומצננים בצד.
מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים את הטורטליני למשך 3-2 דקות, מסננים ומניחים בצד.
הגשה
מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים 2 כפות רוטב פסטו.
מוסיפים את הטורטליני המבושל ומקפיצים יחדיו עם מעט מלח ופלפל.
מוסיפים את שיני השום מערבבים מעט ומניחים בצלחת הגשה.
מוסיפים פרוסת פרמז'ן ומגישים.