טוגניות תירס וגבינת גאודה

טיגון: כ-24 טבעות, 7-6 מנות

לבצק

3/4 כוס קמח תירס צהוב
175 גרם (1+1/4 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
8 גרם (1 כף) אבקת אפייה
1 כפית מלח
2 ביצים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
120 גרם חמאה מומסת, מקוררת
2-1 צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק (לא חובה)
1 קופסת שימורים של תירס, מסוננת
200 גרם גבינת גאודה או מוצרלה מגורדת

שמן לטיגון

לאיולי פיקנטי

1 כוס מיונז
2 כפות עירית קצוצה (לא חובה)
2 שיני שום, כתושים
2 כפיות מיץ לימון טרי
1 כפית אריסה חריפה, אפשר יותר
מלח ופלפל שחור

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים קמח תירס, קמח, אבקת אפייה ומלח בקערה בינונית.
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצים לקמח ואת החמאה המומסת. מערבבים רק עד לאיחוד, לא לערבב יותר מדי.
מקפלים פנימה בעדינות את התירס ואת גבינת הגאודה.
מניחים בצד.
מחממים את השמן בסיר רחב.
מניחים כ-1 כף גדושה בשמן החם עד לקבלת צבע זהוב יפה (לוודא שמבושל מבפנים, אם עדיין רטוב להוריד את החום של השמן)
מניחים על נייר סופג ומעבירים לצלחת הגשה. אם תצליחו לחכות אז תנו להן להתקרר כמה דקות, אם לא - אז תהנו.. (:
מומלץ להגיש עם מטבל איולי פיקנטי

איולי

מערבבים בקערה את כל החומרים יחד. מתקנים טעמים.

מכסים ומקררים עד לשימוש.
ניתן להכין יום לפני.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים