טבעות תפוחים בבצק בירה
טיגון: כ-24 טבעות, 7-6 מנות
לבצק
140 גרם (1 כוס) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
240 מ"ל (1 כוס) בירה בהירה
1 כפית מלח
120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ לימון טבעי
30 גרם (2 כפות) סוכר חום
4 תפוחים גרני סמיט או גולדן דלישס
שמן לטיגון
אבקת סוכר להגשה
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הקמח, הבירה והמלח עד לקבלת תערובת חלקה. מכסים ומניחים בצד למנוחה למשך שעה.
מערבבים בקערה נפרדת מיץ לימון וסוכר חום.
מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לפרוסות עגולות בעובי של כ- 3/4 ס"מ. מניחים בתבנית ויוצקים את מיץ הלימון מעל. מניחים בצד למשך שעה, הופכים את התפוחים פעם אחת במהלך השעה.
לאחר שעה מוציאים את התפוחים מקערת הלימון ומנגבים לייבוש עם נייר מגבת.
מחממים שמן בסיר עמוק ורחב ל-160-170 מעלות.
טובלים כל פרוסת תפוח בבלילת הבירה, דואגים שהתפוח עטוף היטב בבלילה ומניחים בשמן החם, הופכים פעם אחת. מטגנים כ-4 דק'.
מעבירים את התפוחים לנייר סופג לספיגת השמן.מניחים על צלחת הגשה מפזרים מעל אבקת סוכר או סוכר חום ומגישים.
ניתן להגיש בליווי גלידת וניל לשחיתות מושלמת...
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי
הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים