טארטלטים מקמח כוסמין מלא במלית אגוזים וקרמל
אפייה: 8 טארטלטים, תנור מחומם ל-180 מעלות
לבצק
250 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא 100% הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית מלח
160 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
22 גרם (1 כף) דבש
105-75 מ"ל (7-5 כפות) מים קפואים
למלית
120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
180 גרם (1/2 כוס) דבש
100 גרם (1/2 כוס-1 כף) חמאה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה 38%
350 גרם אגוזים שלמים מעורבבים, לא קלויים (פקאנים, קשיו, פיסטוקים, שבבי שקדים וצנוברים)
2 ביצים L
אופן ההכנה
בצק
מקמחים היטב את תבניות הטארטלאט.
מערבבים במעבד מזון קמח, מלח ודבש.
מוסיפים את קוביות החמאה הקרה לאט לאט עד לקבלת מרקם פירורי.
מוסיפים את המים הקפואים, כף כף, עד לקבלת בצק שנמשך מהדפנות.
הופכים את הבצק אל משטח מקומח קלות, לשים מעט לאיחוד (בשלב הזה ניתן לקרר את הבצק כ-2 ימים או להקפיא למשך חודש).
מרדדים את הבצק. קורצים עיגולים גדולים יותר מקוטר תבנית הטארטלט.
מניחים את הבצק בתבנית המקומחת, טופחים קלות את התבנית על השיש להוצאת האוויר. מניחים מעל הבצק נייר כסף או נייר אפייה ומעליו משקולות אפייה או קטניות (אפייה עיוורת).
אופים בתנור בחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דק'.
מוציאים מהתנור ומקררים קלות.
מלית
מערבבים במחבת על אש בינונית-גבוהה סוכר חום, דבש, חמאה ומלח. מבשלים עד להמסה מלאה של הקרמל.
מבשלים כ-5 דק', עד שהקרמל מקבל צבע ענברי עמוק.
מוסיפים את השמנת המוקה והווניל ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל כ-2 דק'.
מוסיפים את האגוזים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מתמיד עוד כ-3 דק'.
מורידים מהאש ומניחים בצד לקירור כ-6-5 דק'.
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב ביניהן.
הרכבה ואפייה
מסירים את הנייר והמשקולות / קטניות מהטארטלאטים.
ממלאים כל אחד באגוזים וקרמל.
אופים כ-15 דק' בתנור שחומם ל-180 מעלות.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי