טארט פירות יער אישי עם קרם מסקרפונה
אפייה: תנור מחומם ל-190 מעלות, תבניות פאי אישיות, 30 דקות
חומרים
לתחתית
350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית מלח
1.5 כפות סוכר
240 גרם חמאה, חתוכה לקוביות ומוקפאת למשך 15 דק'
1 כף חומץ תפוחים (אפשר גם רגיל), מקורר
60 מ"ל (1/4 כוס) מים עם קרח
משקולות לפאי או קטניה כלשהי לאפיית הפאי
230 גרם (כ-1 כוס) גבינת מסקרפונה
80 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה, קרה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3.5 כוסות של פירות יער לבחירתכם (תותים חתוכים, אוכמניות, פטל או כל תערובת שעולה על רוחכם)
2 כפות ריבת תפוזים
2 כפות ליקר פירות (כדוגמת קסיס) לא חובה. ניתן להשתמש במיץ תפוזים/רימונים
אופן ההכנה
פאי
במעבד מזון שמים קמח, מלח וסוכר ומפעילים לערבוב.
מוסיפים את קוביות החמאה, וממשיכים לערבב בפולסים קצרים לקבלת פירורים בגודל של אפונה, כ-10 שניות.
בזמן שמעבד המזון עובד, מוסיפים כף חומץ ומים קרים וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק, כ-30 שניות.
לוקחים מעט מהפירורים ומועכים ביד, אם עדיין פירורי ולא מתחבר לבצק, ממשיכים להוסיף מים קרים, 1 כף בכל פעם (לא יותר מ-2 כפות) - לא לעבד יותר מדי.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ויוצרים כדור על ידי לישה מספר פעמים. משטחים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד. מקררים במקרר לפחות שעה ועד לילה שלם (אם הבצק גדול ניתן לחלק ל-2).
מוציאים את הבצק מהמקרר, ובעזרת מערוך מגלגלים את הבצק על משטח מקומח.
קורצים עיגולים מהבצק, גדולים ב-6-5 ס"מ מהתבנית המיועדת. מניחים את עיגולי הבצק בתבניות האישיות בעדינות. מהדקים וחותכים את שאריות הבצק מסביב. מחוררים את הבצק עם מזלג.
מעבירים למקרר לכ-30 דק'. בינתיים מחממים תנור ל–190 מעלות.
מניחים על כל תבנית פאי מרובע נייר כסף וממלאים במשקולות או בקטניה הנבחרת (אורז / חומוס / שעועית).
אופים במרכז התנור כ-20 דק', מסירים בעדינות את נייר הכסף עם המשקולות, ממשיכים לאפות עד לקבלת גוון זהוב, כ-10 דק'.
מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין בתבניות על רשת צינון. (ניתן לאפות את תחתיות הפאי יום לפני. שומרים בתבנית עטופה בשחרור בניילון נצמד, בטמפרטורת החדר).
קרם מסקרפונה
בקערה של מיקסר עם המטרפה, מקציפים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה וסוכר עד לקבלת קרם יציב שמחזיק את צורתו. מניחים במקרר עטוף בניילון נצמד עד לשימוש (ניתן להכין כ-4 שעות לפני ההגשה)
פירות יער
מניחים את פירות היער בקערה בינונית.
בסיר קטן מחממים את הריבה והליקר / מיץ עד שמצטמצם לכ-3 כפות.
יוצקים מעל פירות היער ובעזרת מרית (לקקן) מקפלים בעדינות לכיסוי שווה של הפירות.
הרכבת הטארט
לפני ההגשה ממלאים מתערובת פירות היער בתחתית הפאי ומעל מניחים כף גדושה של קרם המסקרפונה. מקשטים עם פירות יער מעל.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי