טארט משמשים מיובשים מקמח כוסמין לבן
אפייה: תנור מחומם ל-220 מעלות, 20 דקות + 190 מעלות, 25 דקות
חומרים
לבצק Pat'e Sucre'e:
385 גרם (2+3/4 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
86 גרם (1/4 כוס+3 כפות) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
קורט מלח
240 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
60 מ"ל שמנת מתוקה
3 חלמונים (ביצה L)
למלית
2+1/3 כוסות משמשים מיובשים
480 מ"ל (2.5 כוסות) מים
70 גרם (1/3 כוס מלאה) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3-2 ענפים של טימין טרי (אופציונלי)
1/4 כוס קמח שקדים
30 גרם חמאה
10 גרם (1 כף) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
קורט מלח
אופן ההכנה
בצק
בקערה קטנה מערבבים חלמונים ושמנת מתוקה. מניחים בצד.
במעבד מזון מערבבים קמח, סוכר, מלח וחמאה בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת חולית.
מפעילים את מעבד המזון רצוף ולאט לאט מוסיפים את תערובת החלמונים והשמנת.
מערבבים רק עד לאיחוד (לא לערבב יותר מדי כדי שלא יתקבל בצק קשה).
מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות, לשים 5-4 פעמים. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות לשעתיים ועד לילה (ניתן להכין 1 יום לפני ולהקפיא עד ל-4 חודשים).
מלית
בזמן שהבצק מתקרר מניחים בסיר משמשים מיובשים ומים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על נמוך כ-10 דק'.
מוסיפים את הסוכר ואת הטימין (אופציונלי) ומבשלים כ-7 דק' נוספות.
מורידים מהאש ומסננים את המשמשים, שומרים את הנוזל.
מחזירים 180 מ"ל (3/4 כוס) מהנוזל לסיר עם 1 כף קמח ומלח. מבשלים על להבה נמוכה, מערבבים כל הזמן, כ-5 דק'.
הרכבה ואפייה
מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל-2.
מגלגלים חלק אחד ומניחים בתוך תבנית הפאי המתפרקת. מכניסים למקפיא לכ-15 דק'.
מוציאים את התבנית מהמקפיא, מפזרים על הבצק את קמח השקדים (הקמח יספוג נוזלים מיותרים ויעשיר את התחתית של הפאי).
מסדרים את המשמשים בתבנית במעגל, יוצקים בזהירות את הנוזל המבושל מעל המשמשים.
מפזרים מעל את קוביות החמאה.
מגלגלים את החצי הנותר של הבצק, יוצרים בתוכו צורות (אם רוצים. ניתן גם לעצב בשתי וערב). מניחים מעל המשמשים. חורצים חריצים בבצק כדי שהאדים יוכלו לצאת.
מברישים את הבצק בנוזל שנשאר מבישול המשמשים ומפזרים מעט סוכר.
אופים ב-220 מעלות כ-20 דק'.
מנמיכים את החום ל-190 ואופים עוד כ-25 דק'.
מקררים כשעתיים לפני ההגשה.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי