טארט לימון ודבש

חלת הדבש באדיבות מכוורת נגוהות

טארט לימון ודבש עם תחתית פריכה מלוחה

תבנית קוטר 22, כ-10-8 מנות, תנור מחומם מראש ל-160 מעלות

חומרים‭

לתחתית הטארט

245 גרם (13/4 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
16 גרם (2 כפות) קורנפלור
6 גרם ( 11/4 כפיות) מלח 
180 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות
80 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר

למילוי

300 גרם (1.5 כוסות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
120 גרם (6 כפות ) דבש
1 כף גרידת לימון
3 ביצים L
2 חלמונים (צהוב)
35 גרם קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
7 גרם (2 כפיות) קורנפלור 
קורט מלח
160 מ"ל (2/3 כוס) מיץ לימון סחוט טבעי

אופן‭ ‬ההכנה‭‬

מרססים תבנית בקוטר 22 בספרי שמן, מניחים בצד.
בקערה קטנה מערבבים קמח כוסמין לבן, קורנפלור ומלח. מניחים בצד.
במעבד מזון מערבבים חמאה ואבקת סוכר בפולסים עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים בפולסים עד לקבלת פירורים בינוניים.
מעבירים את בצק הפירורים לתבנית המשומנת ובעזרת הידיים לוחצים את הבצק לתחתית התבנית וכ-1 ס"מ בצדדים.
מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר עד שהמלית מוכנה (ניתן להכין 1 יום מראש).

אופן הכנה למלית והרכבה 

בעזרת סכין חדה מאוד או מנדולינה, פורסים עיגולים דקים מאוד מהלימון. מוציאים את החרצנים.

מרתיחים 2 כוסות מים בסיר קטן, מוסיפים את פרוסות הלימון ומרתיחים 4 דק', מסננים ומקררים (פעולה זו נדרשת כדי להוציא את המרירות מהלימון).

בקערה מערבבים סוכר, דבש וגרידת לימון.

מוסיפים את הלימונים, מערבבים בעדינות לציפוי ומניחים בצד 30-45 דק' להתמוססות הסוכר (ניתן להכין 1 יום מראש).

מחממים תנור ל- 160 מעלות. 

אופים את תחתית הטארט 30-35 דק', עד שהמרכז יציב למגע והקצוות מתחילים להזהיב.

כאשר התחתית כמעט מוכנה...

מערבבים בקערה את הביצים והחלמונים.

בקערה קטנה מערבבים קמח כוסמין לבן, קורנפלור ומלח.

מוסיפים את הקמח לקערת הביצים ומערבבים.

מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.

מוסיפים את תערובת פרוסות הלימון, מערבבים בעדינות לאיחוד.

מוציאים את התחתית מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל– 150 מעלות.

יוצקים את המילוי לתבנית עם התחתית האפויה.

אופים עד אשר המילוי יציב ומעט נפוח מסביב לקצוות, 25-30 דק'.

מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון. מקררים.

מכניסים למקרר ל- 4 שעות לפחות ומוציאים מהתבנית.

מגישים קר.

ניתן לקשט בקצפת ואבקת סוכר.

(ניתן להכין את הטארט עד יומיים לפני).

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים

לוקיישן צילום באדיבות פרופ׳ אדריאן בועז