חלת דבש מקמח מניטובה מלא 100%
רפי הכהן
חומרים
500 גרם קמח מניטובה מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
6 גרם שמרים יבשים
12 גרם מלח
310 גרם (מ"ל) מים קרים
60 גרם דבש 100% טהור ואיכותי, עדיף אורגני
50 גרם שמן קנולה
60 גרם ביצה (ביצה אחת בגודל L)
אופן ההכנה
מכניסים לקערת המיקסר את כל הנוזלים והביצה, מעליהם את הקמח, השמרים והמלח.
מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, עד קבלת גוש בצק ללא שאריות קמח בצדדים.
מעלים את מהירות המיקסר לבינונית עד גבוהה וממשיכים ללוש (כ-10 דקות) עד לקבלת בצק אחיד, שאינו דביק – הבצק אמור להיות נעים למגע ולא קשה מדי.
מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה. לוחצים על הבצק להוצאת האוויר ומכניסים למקרר למשך הלילה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר. מוציאים את האוויר ומחלקים את הבצק לשמונה כדורים במשקל 125 גרם כ"א. נותנים לכדורים לנוח כרבע שעה ומכינים מהם 8 רצועות. מסדרים כל 4 רצועות בשתי וערב, קולעים חלה עגולה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ברווחים אחת מהשנייה.
מברישים בחלמון ביצה מדולל במים את חלקה העליון של החלה, מכסים במגבת נקייה ולחה או בשקית ניילון ומתפיחים שוב.מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו, מברישים שוב בחלמון ביצה מדולל במים. מפזרים שומשום, פרג או קצח מעל.
אופים כ-25 דקות, עד לקבלת צבע זהוב ויפה ו/או טמפרטורה פנימית של 95 מעלות לפחות.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי