חלת דורום לראש השנה

אנומראל עוגן

אפייה: ‬180 מעלות, טורבו, 30 דקות

לבצק

700 גר' (5 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

300 גר' (2+1/4 כוסות) קמח דורום דק רימצ'ינטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

55 גר' (1 גדולה) ביצים

100 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית

450 מ"ל (1+3/4 כוסות) מים קרירים

18 גר' (1 כף שטוחה) מלח

15 גר' שמרים יבשים

150 גר' (1/2 כוס - 1 כף) דבש

8 גר' עלי מרווה

אופן‭ ‬ההכנה‭

בתוך קערה מערבבים את המים, השמן, הדבש והביצה. מעל מניחים את הקמח, המלח, המרווה והשמרים. לשים בין 15-10 דקות עד לקבלת בצק חלק, אם הבצק המתקבל נוקשה ניתן להוסיף מעט מים.

מעבירים את הבצק לכלי משומן ואטום ומתפיחים את הבצק עד להכפלת הגודל, כשעתיים בטמפרטורת חדר.

מחלקים ליחידות של 550 גרם וקולעים את החלות לפי השיטה המועדפת עליכם.

עוטפים את החלות הקלועות בניילון נצמד ונותנים להן לתפוח עד להכפלת הנפח, כשעה וחצי.

מחממים תנור על טורבו, 180 מעלות.

מברישים את החלות בביצה מדוללת במים עם מעט מלח ודבש ומפזרים שומשום רגיל ושומשום שחור.

אופים בתנור כ-30 דקות עד קבלת חלות מושחמות.

צילום: אנומראל עוגן

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה