צילום: שניר (סופגי) גואטה

חלת בייגלה ירושלמי מתוקה

קרן אגם
אפייה: חלה גדולה, 4 רצועות, 220 מעלות
לבצק

430 גרם קמח פיצה נאפולי טיפו 00 מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
70 גרם קמח דורום רימצ’ינטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כף שמרים יבשים
0.5 כף שטוחה מלח דק
300 מ"ל מים
30 מ"ל שמן זית

לציפוי

שומשום

להברשה

3-2 כפות שמן זית
רבע כפית מלח גס

אופן ההכנה

בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. 

מוסיפים שמן זית תוך כדי ערבול ומערבבים היטב. 

מוסיפים את המים בהדרגה, מתחילים מחצי כמות וממשיכים לאט לאט עד שהבצק מתגבש. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש.

לשים במשך 8 דקות נוספות במהירות איטית.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים.
מחלקים את הבצק ל 4 כדורים שווים.
מגלגלים כל כדור לרצועה.

בצלחת ארוכה מפזרים הרבה שומשום.
טובלים את רצועת הבצק בתבנית מים ומעבירים לצלחת עם השומשום כשהחלק הרטוב כלפי מטה.
מרטיבים שוב את החלק העליון של הרצועה ומגלגלים את הבצק בשומשום כך שיצופה מכל צדדיו. (בשלב הזה, אם אתם רוצים להכין אותם כבייגלה, זה הזמן להניח את הרצועות על התבנית, ולאפות כ-15-10 דק’).
קולעים כרגיל את הרצועות עם השומשום עליהן לחלות ומניחים על נייר אפייה בתבנית התנור.

מתפיחים 30-40 דק', כשהחלות מכוסות במגבת.
מחממים את התנור ל-220 מעלות.
אופים כ-25-20 דק' עד שהחלות משחימות היטב.

בקערה קטנה מערבבים שמן זית ומלח גס.
מוציאים את החלות מהתנור ומברישים מיד בתערובת שמן הזית.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים