חלות הברון
אנומראל עוגן, "אופה הכפר"
אפייה: 180 מעלות, כ-40-30 דקות
לבצק
1/3 קילו קמח הברון מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/3 קילו קמח דורום רימצ’ינטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/3 קילו קמח מניטובה לבן או קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3 ביצים גדולות (170 גרם)
80 גרם שמן זית
400 גרם מים קרירים
120 גרם סוכר דמררה
18 גרם מלח
15 גרם שמרים יבשים
אופן ההכנה
מוזגים לקערת מיקסר את כל הנוזלים. מוסיפים את המלח והסוכר.
שמים את הקמחים והשמרים מעל ולשים 5 דקות במהירות איטית וכ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ואחיד .
מניחים לתפוח בטמפ' חדר עד להכפלה, מוציאים את האוויר ומניחים לתפוח עד להכפלה שוב. סה"כ כשעתיים.
מחלקים ליחידות, מעצבים רצועות וקולעים לפי הרצוי.
מניחים לתפוח בטמפ' חדר עד להכפלה, כ-45 דקות.
מברישים בחלמון טרוף במעט מים.
אופים ללא טורבו על 180 מעלות, חום עליון ותחתון עד שמשחימות, כ-40-30 דקות.
צילום: אנוומראל עוגן