חלה מתוקה מקמח חלה עם רחת לוקום ופיסטוקים
קרן ואיציק קדוש
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית עגולה לחלה, 18 דקות
לבצק
500 גרם קמח חלה מועשר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
20 גרם שמרים טריים / 8 גרם שמרים יבשים
50 גרם דבש
ביצה אחת
2 חלמונים
160 מ"ל מים
60 מ"ל שמן קנולה
10 גרם מלח
50 גרם רחת לוקום חתוך לקוביות
50 גרם פיסטוק ירוק קצוץ
למריחה
ביצה
שומשום
לסירופ סוכר
100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
180 גרם (1/2 כוס) דבש
אופן ההכנה
מערבבים במיקסר את הביצים, השמן, החלמונים והמים יחד עם השמרים.
מוסיפים בהדרגתיות את הקמח, הסוכר, הדבש והמלח.
לשים עד לקבלת בצק אחיד.
בשלב הלישה הסופי מוסיפים כ-10 חתיכות רחת לקום קצוצות לרבעים וחצי כוס פיסטוק קצוץ.
לאחר קבלת תערובת אחידה מניחים לבצק להתקרר עד לתפיחה כפולה.
מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים.
מרדדים ליצירת 8 רצועות שוות, קולעים קליעת 4 ומחברים את הקצוות. משאירים לתפיחה נוספת ומורחים את הבצק התפוח בביצה ומפזרים שומשום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-18 דק'.
מרתיחים מים וסוכר. מוסיפים את הדבש עד להמסה.
מוציאים את החלה הזהובה מהתנור ומורחים במי סוכר.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
לחמים
צילום: שניר (סופגי) גואטה