חלה מתוקה מקמח חלה עם רחת לוקום ופיסטוקים

קרן ואיציק קדוש

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית עגולה לחלה, 18 דקות

לבצק

500 גרם קמח חלה מועשר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

20 גרם שמרים טריים / 8 גרם שמרים יבשים

50 גרם דבש

ביצה אחת

2 חלמונים

160 מ"ל מים

60 מ"ל שמן קנולה

10 גרם מלח

50 גרם רחת לוקום חתוך לקוביות

50 גרם פיסטוק ירוק קצוץ

למריחה

ביצה

שומשום

לסירופ סוכר

100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

120 מ"ל (1/2 כוס) מים

180 גרם (1/2 כוס) דבש

אופן‭ ‬ההכנה

מערבבים במיקסר את הביצים, השמן, החלמונים והמים יחד עם השמרים.

מוסיפים בהדרגתיות את הקמח, הסוכר, הדבש והמלח.

לשים עד לקבלת בצק אחיד.

בשלב הלישה הסופי מוסיפים כ-10 חתיכות רחת לקום קצוצות לרבעים וחצי כוס פיסטוק קצוץ.

לאחר קבלת תערובת אחידה מניחים לבצק להתקרר עד לתפיחה כפולה.

מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים.

מרדדים ליצירת 8 רצועות שוות, קולעים קליעת 4 ומחברים את הקצוות. משאירים לתפיחה נוספת ומורחים את הבצק התפוח בביצה ומפזרים שומשום.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-18 דק'.

מרתיחים מים וסוכר. מוסיפים את הדבש עד להמסה.

מוציאים את החלה הזהובה מהתנור ומורחים במי סוכר.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

תקנון ומדיניות פרטיות

צילום: שניר (סופגי) גואטה