חלה לשבת מקמח מניטובה מלא 100% במילוי ריקוטה, חצילים קלויים וצנוברים

אפייה: 2 חלות, תנור מחומם ל-190 מעלות טורבו עד להשחמה

לחלה

500 גרם (4 כוסות) קמח מניטובה מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים 

10 גרם (1 כף) סוכר

1 ביצה L

75 מ"ל שמן זית עדין

360 מ"ל (1.5 כוסות) מים חמימים

1 כף שום כתוש

2 כפות תערובת זעתר

שמן זית להברשה

צנוברים לקישוט

למילוי

1/2 קופסה גבינת ריקוטה פרסקה

1/2 צנצנת חצילים קלויים או 1 חציל קלוי, קלוף וקצוץ

50 גרם צנוברים

עירית קצוצה או בצל ירוק

מלח ופלפל שחור

אופן‭ ‬ההכנה

במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, סוכר, שמרים וביצה.

מוסיפים שמן זית.

מוסיפים מים.

לשים כ-3 דקות עד לקבלת בצק מאוחד.

מוסיפים מלח.

ממשיכים ללוש 10-7 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק (אם הבצק יבש מדי במהלך הלישה מוסיפים מעט מים).

מעבירים את הבצק למשטח נקי, לשים כ-1 דקה ומכדררים לכדור. שופכים על הידיים מעט שמן ומלטפים את הבצק. מעבירים לקערה, מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים להתפחה כ-1.5 שעות עד שהבצק הכפיל את נפחו.

בזמן שהחלה תופחת מערבבים את מרכיבי המלית, טועמים ומתקנים מלח ופלפל אם צריך. שמים במקרר עד לשימוש.

כאשר הבצק הכפיל את נפחו, מוציאים מהקערה למשטח נקי, מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. משטחים כל חלק למלבן בעזרת מערוך, מורחים את המלית על הבצק ומגלגלים לגליל. סה״כ מתקבלים 3 גלילים ממולאים.

חותכים כל גליל ל-2 חלקים שווים לקבלת 6 גלילים.

יוצרים צמה מכל 3 גלילים ומעבירים לתבנית אינגליש.

מורחים את החלה בביצה טרופה עם מעט דבש.

מניחים מעל מגבת נקייה ומניחים בצד להתפחה, כ-40 דקות.

מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו.

מורחים את החלה שוב בביצה ומפזרים מעל צנוברים לקישוט.

אופים את החלה עד לקבלת צבע חום יפה. קחו בחשבון שמראש הבצק חום יותר, בגלל הקמח המלא.

מוציאים את החלה מהתנור ומברישים בשמן זית.

מצננים כ-5 דקות בתבנית ואז מוציאים מהתבנית.

מצננים על רשת.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי