חלה טבעונית לשבת מקמחי מניטובה
רפי הכהן
אפייה: 2 חלות במשקל 900 גרם כ"א או 3 חלות במשקל 600 גרם כ"א, 180 מעלות
חומרים
600 מ"ל מים קרים
100 מ"ל שמן זית (אפשר להחליף בשמן קנולה)
80 גרם (1/3 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
500 גרם קמח מניטובה מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
500 גרם קמח מניטובה לבן טיפו 0 מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
20 גרם (1 כף) מלח
10 גרם שמרים טריים (או 20 גרם אם מוותרים על התפחה ארוכה במקרר)
שומשום / קצח / פרג (לא חובה)
אופן ההכנה
מכניסים מים קרים לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את השמן והסוכר.
מוסיפים את הקמח ומעל את המלח והשמרים.
מפעילים את המיקסר במהירות איטית למשך מספר דקות וממשיכים ללוש במהירות 2 במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק נעים למגע. הבצק אמור להיות מעט יבש ולא דביק.
מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון ואחרי כחצי שעה מכניסים למקרר למנוחה של לילה. ניתן ורצוי להוציא את האוויר מספר פעמים במהלך התפיחה. לאחר הוצאת האוויר מביאים לטמפרטורת החדר.
מחלקים את הבצק ל-8 רצועות במשקל 225 גרם כ"א, קולעים 2 חלות גבוהות מ-4 רצועות כ"א או ל-9 רצועות במשקל 200 גרם כ"א וקולעים 3 חלות מ-3 רצועות כ"א.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ברווחים אחת מהשנייה.
מכסים בשקית ניילון גדולה שאינה נוגעת בחלה ומתפיחים עד להכפלת הנפח לפחות.
מתיזים מעט מים על חלקה העליון של החלה ומפזרים שומשום, פרג או קצח מעל.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
אופים כ-25-20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
לחמים
צילום: מנחם גרייבסקי